söndag 29 juli 2007

Rackarns myggor



Nu har vi varit på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby. Vi tog husvagnen, de två yngsta och utökade med en kompis till den äldre av dem, och åkte över ett par dagar. Skapligt väder trots illavarslande prognoser, någon regnskur då och då. Men det har man ju fått lära sig: "Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Och med den devisen hanterade vi dagarna bra... Det fanns mycket att se och vi fyllde tiden utan problem. Tror att även de stora tjejerna tycket att det var kul.


Campinglivet bjuder ju på compact living i kubik och vi huserade så gott det gick på våra tio kvadrat (tack och lov för förtältet). Vi besvärades dock av ett antal oinbjudna gäster. De sjöng hela nätterna runt våra öron och orsakade kliande åkommor på fötter och armar. Linda var måttligt road. I går morse när vi skulle vakna såg vi också att Elin fått sig en omgång av de små otäckingarna. Hon hade blivit stucken vid ögat och var helt svullen på ögonlocket. Hon var dock vid gott mod och lekte som vanligt under dagen. Efter att ha sovit i bilen på hemvägen vaknade hon till i Hjortkvarn och var helt igensvullen. Nu såg det så illa ut att jag ringde jourvårdcentralen och de tyckte vi skulle komma in med henne. Tio minuter i nio, precis innan de stängde, kom vi in med henne i pippikläder och allt. Fick Tavegyl och sedan åka hem. När vi kom hem upptäckte jag att hon också blivit bitn på armarna och hade en plommonstor svullnad under ena överarmen. Arma barn!!

onsdag 25 juli 2007

Familjen vet att jag bloggar!

Nu har de upptäckt det, familjen, att jag har en blogg. Och det värsta är att de vill bestämma vad som ska finnas i den. Eller rättare sagt vad som INTE ska finnas i den. Maken gillade inte kortet på LO:n om honom som mannen i mitt liv. Och dottern illtjöt när jag ville lägga ut en LO där hon är påskkärring. Så nu är det censur som tillämpas.

Har varit i Mantorp igen, och producerat. Sju LO:s denna gång, som jag kanske kan lägga upp så småningom.

Här kommer ett par:

Rickard fyller 16. Vad passar bättre då än en fin tårta. Kul att scrappa med rosa till honom. Märker att jag gör det ganska ofta. Men jag tycker det blir fint. Gillade verkligen bandet som Madelene hade och som passade så bra, 16 candles... Men nu har han fyllt 17 och är halvvägs till 18. Huvaligen vad tiden går.

Å så familjen Wirén på genomresa via det Evaldssonska köket. Också ett tag sedan.
Och så, just det, soffpotatisarna Johanna och Elin. Är inte heller nya bilder. De är i alla fall riktiga mysisar... LO:n är gjord efter en skiss på swescrapbook.blogg.se.

söndag 15 juli 2007

Pojkarna i mitt liv

Ja, denna titel talar ju för sig själv... Speciellt passande eftersom vi firar vår åttonde bröllopsdag idag. Å så sonen i sitt rätta element.
Och i en annan vanlig situation. Denna på Italienresan...

Oj, oj, nu scrappas det...

Var hos Vicki i går och scrappade lite. Min födelsedag förra året. Inget mästerverk men kul ändå.. Elin som sagofe är ju inte så fel.
Å så melon i Mantorp. Denna gjorde jag i Mantorp för någon vecka sen.
Ja, tulpaner är ju fina. Även de som nästan blommat över.

tisdag 10 juli 2007

Scrappat lite

Scrappade denna i lördags... Inte precis sommarkort men det känns ju nästen inte som sommar heller när regnet öser ner. Denna gjorde jag för någon månad sen som bidrag till Stellas.se:s skisstävling.
VardagsLo. Har tvingat mig att försöka med de där Wild Asparguspappren som jag har så svårt för trots att jag tycker att de är så fina.

söndag 8 juli 2007

Nästa galenskap i hamn...



Det är så uppfriskande med en liten simtur... Om det inte är 17 grader i vattnet, simturen är 3 kilometer och genomförs i sällskap av försvarsmakten. Hur vi lyckades hamna i den startgruppen är en gåta men det var väl troligen på grund av platsbrist i de senare grupperna, eftersom vi anmälde oss så sent. Så nu är jag halvvägs igen, på min klassiker. Konstigt, i morse vid strax efter sex när vi satt i bilen på väg till Vansbro, så hade jag så svårt att förstå VARFÖR i hela friden jag envisas med de här dumheterna. Men nu, med loppet genomfört, så verkar det helt logiskt. Så jag är säker på att i slutet av september så står vi där igen, med löparskorna på och våndas...

torsdag 5 juli 2007

Hemma igen, igen.





Har varit i Mantorp igen i några dagar och bara varit. Vi har scrappat och tagit det lugnt men det är farligt att scrappa i en miniscrapbutik, men jag har varit duktig. Elin har varit med och var så snäll. Lasse har varit hemma och jobbat med huset. Han är duktig han också...