torsdag 22 juli 2010

Bära saker

Flytta runt prylar och bära möbler är vad jag ägnat stor del av sommaren åt, känns det som. Vi har gjort den stora rokaden i huset nu och jag har fått mitt efterlängtade pysselrum. Det står visserligen en barnsäng och en tom byrå kvar i rummet men det finns helt enkelt inte plats någon annanstans för dem just nu. Källaren är full av sonens prylar (och flickvännens) men om bara en och en halv vecka så flyttar de till eget. Då kanske mitt rum kan bli klart.

Elins och Lindas rum är så gott som klara och de blev så fina. Elin har verkligen fått utrymme att leka på och Linda sitt lilla krypin. Kvar att fixa med är allrummet utanför men också det är möbelförvaring till sonen just nu. Kanske blir det hösten projekt att fixa till där uppe och börja planera badrummet.

Idag ska vi packa husvagnen och åka till Ullared. Ska bli roligt att göra en litan utflykt till. Vi åker tillsammans med vänner och har inga större shoppingambitioner utan det är mest som en kul grej. Elin ska vara hos Johanna så det blir lite vuxensemester. Hoppas YR har rätt om vädret så att det kan bli lite grillat på kvällen och sommarens måste förstås, rosé.

måndag 5 juli 2010

Semester

Så är det äntligen semester! Jag har haft en helt fantastisk inledning på min ledighet. Förra helgen åkte vi och goda vänner på kryssning till Helsingfors. Ljuvliga dagar med god mat och dryck. Vi fick också tillfälle att bugga lite och det var verkligen roligt. En dag i storstaden blev det också och lite shopping därtill. Ett glas rosé på en solgassig trottoar hörde till höjdpunkterna.

Jag jobbade ett par dagar och passade på att avsluta sista arbetsdagen med massage och fotvård. Det var mitt julklappspresentkort som jag äntligen fick möjlighet att utnyttja. Tyckte det var passande att lyxa till det lite för att fira att semestern börjat.

I torsdags var det så dags. Jag och Johanna åkte till Nynäs slott på smyckeläger. Underbara dagar med fint väder och allt praktisk ordnat med mat och dryck. Det var roligt att lära känna nya människor och se allt fint som andra gör. Jag har lärt mig en massa nytt och fått otroligt med inspiration. Några saker har jag provat för första gången, glasfusing och silverlera. Det var fantastiskt roligt. Jag klippte glas för brinnande livet och har nu massor av fina små konstverk att leka med. Silverlera har jag längtat efter att få prova. Det var lite pilligt och inte helt enkelt. Det var tvunget att gå fort så att inte leran torkade. Men till sist fick jag ihop det och jag är jättenöjd med resultatet. Många workshops handlade om makramé. Det var intressant att upptäcka vad mycket fint det går att göra. Har nog mest tänkt att det inte är något för mig men det kanske det är i alla fall. Provade också en sydd teknik och olika modeller av halsband. En av tjejerna hade ett dödsläckert armband gjort av gummi. Jag fick lite gummi av henne och här är mitt eget. Inte lika många olika pärlor som på orginalet men jag hade begränsat med pärlor med stora hål. Är i alla fall nöjd med min lilla skapelse.

Det är fascinerande att ett gemensamt intresse gör att vilt främmande människor väljer att umgås tight i fyra dagar och bara ägna sig åt skapande. Det blir många möten och många livshistorier att ta del av. Jag har träffat ett par som jag gärna fortsätter att ha kontakt med och som jag trivdes extra bra med.

Miljön i sig var så vacker och rofylld. En sjö precis intill brännriet där vi höll till. Promenader på dagarna och jag till och med badade två gånger. Längtar redan till nästa år!