fredag 15 januari 2010

Lördagsmorgon

Jag älskar lediga lördagsmornar. Smyger upp före alla andra, äter lite, dricker kaffe och bläddrar i tidningen. Allt är bara tyst och lugnt. Sen kan jag gå och lägga mig igen. Sova om jag vill eller bara mysa lite med de som fortfarande snusar och sover. Gå upp igen med de andra, äta en andra frukost och bara njuta av en oplanerad dag. Idag är en sån dag. Jag har verkligen längtat tillden här helgen. Veckan har varit intensiv och jag har både varit på kursledarkurs och provat på curling. På jobbet är det också full fart och lite hänger det nog ihop med att vi ska på semester om en vecka. Allt ska liksom hinnas med innan dess.

Förra helgen var jag och Elin hos Madelene och Axl i Mjölby. Hon har fått så fint i sitt lilla hus. Önskar att jag hade lite av hennes driv och fick saker gjorda här hemma också. Men det går bra att ha det så också. Vi fick lite trevligt scrappsällskap på lördagen. Jag tycker verkligen om att delta i såna där små sammankomster. Längtar redan till nästa gång...

Igår fick jag veta att vi ska få tillökning. Redan på söndag, faktiskt. En dotter på 21 blir det och hon ska bo hemma under 10 veckor medan hon har sin lärarpraktik på en skola nästgårds. De kommer att bli spännande att ha alla barnen hemma igen. Det är trots allt mer än två år sedan hon flyttade. Jisses vad tiden har gått fort!

lördag 2 januari 2010

Slutet på en saga...

Om det är någon som minns Sköldis och Padde så kan jag härmed meddela att de lämnat vår ömma vård till förmån för lantlivet i Östernärke. Man kan bara önska att det livet blir mer stimulerande än det de framlevt i det Evaldsonska residenset som enda utväg och alternativ till frysboxen.

Annars är det lugna gatan här nu. Tonårsdottern vistas i huvudstaden hos kompis och sonen lanar i källaren. Jag och lilltösen har spenderat några timmar på stan och mest bara kikat runt. Nu blir det lite TV och rätt snart tror jag att jag ska gå och inspektera värmen under täcket...