lördag 28 mars 2009

Scrappträffar leder till mer scrappträffar...

Den här slet jag länge med på förra lördagens scrapträff. Underligt vad vissa bara måste värka fram och inte med nåt direkt lysande resultat heller. Men Johanna är fin... Mera klassfoton. Höstens foto på sonen, det sista, för övrigt. Studenten närmar sig och därmed är skolfotoeran för honom över. Fast det är klart, man vet aldrig. Pappret är DCWV tror jag och redan klar från början...
Å så liten Linda. SÅÅÅ söt. Fådda papper från A-C.


Den här gjordes på förra föreningsträffen. Annorlunda och kul tyckte jag. Papper från ett 8x8 block från DCWV tror jag.
Tagit det lugnt i dag. Veckan har varit hysterisk så inte ens ett frestande erbjudande om shopping kunde locka mig ur soffan idag. Gårdagskvällen tillbringade vi hos dottern som bjöd på middag i nya lägenheten. Mumsigt. Hem tog vi bussen. Kändes som ett riktigt äventyr med SMS-biljett och allt. Stan var full av ungdomar och människor på väg och jag insåg att det faktiskt var rätt länge sen jag ängnat mig åt nattligt uteliv. Eller, nåja, kvällsuteliv kanske man får säga. Vi var hemma runt halv tolv...

torsdag 26 mars 2009

NA

På NA-träffen gjorde jag den här efter en skiss som fler av oss i föreningen hade använt. Syftet var att visa hur olika det kan bli trots att man utgår från samma skiss. Vi hade ju olika kit också och några hade skapat av eget material. Just den här gjorde jag liksom "live" för att visa lite hur man kan göra... Den här gjorde jag på träffen innan. Samma skiss, annat kit...
Nu är det också klart att vi kommer att göra en repris för att ge de som inte kom med förra gången en chans att få komma. Ska bli sååå kul.

torsdag 19 mars 2009

Scrappat lite igen...

Elin håller på att öva sig att läsa och skriva. Hon skriver små meddelande som hon generöst förärar sina familjemedlemmar. Denna gång fick jag en liten lapp där hon, enligt henne själv, har skrivit "Jag älskar dig". Jag fick också ett fint Alla härtans dags kort som hon gjort på lekis. Pappren är rester från kryssningskureser, BG osäker på vilken serie... MME, hur är det möjligt?
Jag fick en jätteoverlay av Mia. Den blev ju super fast den verkade så svår. Kul och tusen tack!

Å så sonen...
Tisdagens NA-träff är genomförd och det var verkligen roligt. Så många intresserade som ville prova på gjorde det lätt att prata och visa. Vi bestämde på stående fot att göra en repris i april. Jag ser redan fram emot det. Roligast av allt var att se hur många fina alster det blev och hur kreativa människor är.

måndag 16 mars 2009

Kryssningsalster

Här kommer lite mer sedan kryssningen för två veckor sedan. dessa är alla "kursalster". Kul att prova andras tänk. Här, en års-LO för 2009... Bakom hemliga luckan några önskningar för året.
Å så altrat, inte riktigt min melodi. men kul med nya tekniker. Pappren var jättefina, från Inkido, tror jag.
Detalj.


Helgen har tillbringats i Linköping utan en enda LO som resultat trots att tillställningen jag bevistat var den traditionsenliga vårträffen. Denna gång var dock vigd till lite affärslek och det var inte helt fel det heller. Lägg sedan till trevligt sällskap och många trevliga samtal och succen är ett faktum. Nu väntar morgondagens begivenhet på lokaltidningens mediecenter och sedan är det lugna puckar som gäller ett tag. Tror jag...

torsdag 12 mars 2009

Fler ändå

Gamla fina BG-papper och gamla fina kort MME tror jag... Liftat Teres på träffen i Arboga.

Från träffen där utmaningen var - fula papper. Min favoritutmaning, alla kategorier!


Scenic Route papper. LO gjord efter skiss av Teres, också på träff.

tisdag 10 mars 2009

Fler från DT-kittet

MME, inte min favorit men allt klär ju en skönhet... Mera MME och även här en skönhet. Lånade lilltösens händer för att få till "stämplarna".

Brorson med flickvän. De är så fina.


Elin och liten Hedda badar... Papper från BG.




lördag 7 mars 2009

DT-alster sen i somras

Kittet från Jenny räckte till hur mycket som helst, elva layouter och åtta kort, om jag inte minns fel. Elin i nattlinne i trädgården... Midsommar 2007.
Talar för sig själv...

De är så goa med varandra, mina små döttrar.
Annars går mest kreativiteten åt till att fnula på kök. Åtskilliga idéer har testats och förkastats. Somliga kökssäljare har också testats och förkastats. Men det får väl ta den tid det tar. Tur att vi har ett reservkök på övervåningen. Idag var vi på IKEA för att titta på deras varianter igen. Och, häpp, så kom vi hem med nya sängar. Vi har nog lite svårt att hålla tråden.
Det har i alla fall varit en mysig dag med lunch ute och lite vuxentid. Äldsta dottern beställde nämligen lite lillsystersällskap över dagen vilket ju gav oväntat utrymme. Mellantjejen har rymt fältet och befinner sig i Stockholm och sonen är i kryptan i källaren mest hela tiden. Huset är märkligt tyst och stilla och det är ju en välkommen omväxling, en stund...

fredag 6 mars 2009

Flera LO:s

Gjord för ett tag sedan. Basic gray, obscure, tror jag... Elin på sommarland. Gäst-DT hos Jenny. MME papper, inte min favorit precis men ibland är det kul att variera lite. Motiven är intressanta, eller?
Ja, mer Johanna... Ettårsdag.



torsdag 5 mars 2009

Dagens uppdatering

Gamla seipapper som kommit i bruk. Mer foton på liten Johanna, här med kusin. Basic gray - åttiotal!
Tror det var fula pappersutmaningen vi hade på en träff för ett tag sen. Hiskeligt från Heidi Grace..


Sei och lite annat. Söta, söta Johanna.
Har varit hemma ett par dagar och varit sjuk men idag har jag bestämt att det får vara nog med det så i morgon går jag till jobbet. Känns som jag har varit borta alldeles för mycket ett tag med alla resor och lov som varit. Men idag är jag ju ordinerad en Maja Gräddnos-promenad och att undersöka statusen på snödropparna så det är väl bäst att jag skrider till verket...

tisdag 3 mars 2009

Några till...

Har ägnat lite tid till att försöka scrappa bilder från Johannas första år. Här är hon nio månader: Här är vi på väg till goda vänners bröllop. De firar tjugoårig bröllopsdag i sommar. Tiden går...
Dopkalas hemma i Varberga.

Dop i Längbro kyrka, på valborgsmässoafton 1989.
Det var ett tag sen dessa gjordes men vad jag kan komma ihåg så är ingen av dessa liftade eller efter någon skiss...



måndag 2 mars 2009

Några små alster

Här kommer då äntligen några skapelser. Ägnade en stund under dagen till fotografering men ljuset var inte det bästa. Färgerna är dassiga men, ändå, här är de. Först en som kom till på den fria scrapptiden i lördags då jag var på kryssning med ett stort antal likasinnade. Mycket trevligt och definitiv något jag kan tänka mig att göra igen... Pappren i denna är från Scenic Route och en födelsedagspresent från söta Teres. Fick också supersöta hjärtan av snälla Anna som jag delade både dag (bord) och natt (hytt) med under helgen. Detta är resultatet efter en kurs som hölls av Lina Tannerfalk. Himla kul att göra. Fast jag var lite rädd att använda den hemgjorda färgsprayen eftersom jag nästan sprayade ner Annas fina klänning när jag skulle prova. Annars gillade jag upplägget och de fina pappren från Crate.

Det här gjordes på fredagskvällens kurs som hölls av Malin Dahlström. Många cirklar... Gillade bårdstansen väldigt mycket!


Å så en gammel, en. Gjordes någon gång förra sommaren i ett uppdrag som gäst-DT hos Jenny på Stellas.se. Fotona jag tog då blev urusla och denna är inte mycket bättre... Älskar i alla fall kortet på mina två äldsta barn.




Här ska uppdateras...

... bara jag får mina batterier till kameran laddade igen!